Print this page

Thai tradicionális test I. masszázs tanfolyam (Junior fokozat)

Ha valaki a Thaiföldön gyakorolt ​​gyógyító-masszázs technikák fejlődését követi nyomon, akkor megdöbbentő tényt fedez fel, hogy a thai masszázs legkorábbi gyökerei nem Thaiföldön, hanem Indiában rejlenek. Úgy gondolják, hogy a művészet legendás alapítója Észak-Indiából érkezett orvos. Jivaka Kumar Bhaccha néven ismert, Buddha kortársa és Bimbisara Magadha király személyi orvosa több mint 2500 évvel ezelőtt. Kumar Bhaccha tanításai valószínűleg a buddhizmussal egy időben jutottak el a mai Thaiföld területére - már a Kr. E. 3. vagy 2. században. A thai masszázs elméleti megalapozása a testen átfutó láthatatlan energiavonalak koncepcióján alapszik.

Az indiai származás és befolyás itt nyilvánvaló, mivel ezen elmélet háttere egyértelműen a jóga filozófiájában rejlik. A jóga filozófiája kimondja, hogy az életenergiát (Pranának hívják) a belélegzett levegővel és az elfogyasztott ételekkel együtt szívják fel. Az energiavezetékek hálózatán, a Prana Nadis-on keresztül az embert ezután ellátják ezzel a létfontosságú energiával. Ezen energiavonalak közül a thai masszázs 10 fő vonalat választott ki, amelyeken különösen fontosak az akupresszúrás pontok. E vonalak és pontok masszírozása lehetővé teszi a betegségek egész sorának kezelését vagy a fájdalom enyhítését. A 10 fő vonal elegendő az egész test és belső szerveinek gyakorlati kezeléséhez. Az energiaáramlás zavarai a Prana elégtelen ellátását eredményezik, ami viszont betegséghez vezet. Az energia vonalakon végzett masszázzsal végzett munka megszakíthatja a blokádokat, serkentheti a Prana szabad áramlását és hozzájárulhat az általános jólét helyreállításához.

A thai masszázs hagyományára visszatekintve nagyon világos, hogy soha nem tekintették puszta munkának. A masszázst mindig olyan lelki gyakorlatnak tekintették, amely szorosan kapcsolódik Buddha tanításaihoz. Egészen a közelmúltig a buddhista templom volt, ahol masszázst tanítottak és gyakoroltak. Legutóbbi fejlemény a templomokon kívüli törvényes masszázslétesítmények létrehozása. A masszázs megadását Metta fizikai alkalmazásának, a páli (és thaiföldi) szónak használták, amelyet a theravada buddhizmusban a „szeretetteljes kedvesség” jelölésére használtak. - és az odaadó masszőrök ma is ilyen szellemben dolgoznak. Egy igazán jó masszőr meditatív hangulatban adja elő művészetét. Egy Puja-val kezdi, egy meditatív imádsággal, hogy teljes mértékben a munkára, a gyógyításra összpontosítson, amelyet végrehajtani készül. És teljes tudatossággal, figyelmességgel és koncentrációval dolgozik. A meditatív hangulatban végzett masszázs és az imént munkaként végzett masszázs között különbség van. Csak egy meditatív hangulatban dolgozó masszőr képes kifejleszteni intuíciót a testben áramló energia és a Prana vonalak számára.

A nyugati stílusú masszázstól eltérően a hagyományos thai masszázs elsősorban nem a fizikai testtel, hanem inkább az ember energiatestével működik. A nyugati stílusú masszázsban domináns izmok gyúrása hiányzik a thaiföldi masszázsból: energiapontokat nyomnak vagy helyette általános nyomást alkalmaznak. Sok a nyújtás, és sok gyakorlatot jól lehet leírni „alkalmazott hatha jógának” vagy „alkalmazott fizikai jógának”. A „thai masszázs” kifejezés használata helyett nem lenne rossz ötlet a „jóga masszázs” -nak nevezni, mivel ez a művészet lényegében ez.

A thai masszázs száraz, olaj nélküli kezelés, amely vékony matracon, a földön történik. Nyújtó gyakorlatokat is tartalmaz, megnyújtják a gerincoszlopot ezáltal megszabadulunk a felesleges feszültségtől. A masszőrök nemcsak tenyérrel és ujjhegyekkel, de térddel, talppal és alkarral is masszíroznak. A nyugati masszázstechnikákkal ellenben nem az izomzat átdolgozása a fő szempont hanem, a meridiánok mentén olaj, és krémek nélkül az akupresszúrás pontok nyomásával, a megrekedt energiákat aktivizáljuk, részben pontnyomásos technikával. Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, a masszázs során minden testrészen végigmegy a masszőr, a lábujjaktól a fejük búbjáig. Nyújtó gyakorlatokat is tartalmaz, megnyújtják a gerincoszlopot ezáltal megszabadulunk a felesleges feszültségtől. A masszőrök nemcsak tenyérrel és ujjhegyekkel, de térddel, talppal és könyökkel is masszíroznak.

A thai masszázs hatása:

 • az energiavonalakon biztosítja a szabad energiaáramlást
 • serkenti a test öngyógyító folyamatait
 • testünket energikussá és rugalmassá teszi
 • helyreállítja az esetleges blokkok miatti jó közérzetet

Jelentkezés előfeltétele: A tanfolyam minden előképzettség nélkül, bárki által elvégezhető, 18 éves kor felett!

A tanfolyam felépítése: intenzív,  elméleti anyagrész elsajátítása távoktatás keretén belül egyénileg, és gyakorlati képzés személyesen

Tematika:

 • A thai masszázs fogalma, története
 • Thaiföld és a keleti kultúra, Wat Po- rövid áttekintés
 • A thai masszázs hatása, fajtái
 • A thai masszázs javallatai, ellenjavallatai
 • A thai masszázshoz megfelelő testtartás elsajátítása, fogásai, az I-es gyakorlati anyag elsajátítása
 • Kar, könyök, láb használata a masszázs során
 • A kezelési sor elsajátítása: Hanyatt fekvő, hason fekvő, oldalt fekvő, ülő pozíciók

A tanfolyam időpontja: 

                                               kizárólag egyéni időpontban

A képzés elvégzéséről a tanfolyamon résztvevők sorszámozott tanúsítványt kaphatnak (előre kell igényelni).

Az oktatás helyszíne: Budapesten, pontos cím későbbiekben

Tanulási segédlet: jegyzet, melyet e-mailben biztosítunk.

A tanfolyamhoz szükséges:

 • Kényelmes, szabad mozgást biztosító ruházat
 • Modell, akin gyakorolsz
 • Lepedő, törölköző, 1-1 db
 • Masszázskrém vagy olaj

ÁRAK:

Egyéni ár: 48.990Ft

Az egyéni ár abban az esetben érvényes, ha a résztvevő személy részére történik az oktatás (modellt szükséges biztosítania), az egyéni képzéssel kapcsolatban az elérhetőségeinken várjuk megkeresésedet.

mely tartalmazza:

 • Az elméleti és gyakorlati oktatás díját
 • A tanfolyami jegyzet díját
 • A magyar nyelvű tanúsítvány kiállítási díját

JELENTKEZZ MÁR MOST!

Jelentkezés módja: Jelentkezési lap kitöltésével, beküldésével lehetséges

Regisztráció előtt el kell olvasni a tanfolyamról való lemondás feltételeit.

Tanfolyami díj fizetésének lehetőségei:

A jelentkezés elfogadásához vissza nem térítendő helyfoglalási díj befizetése szükséges (28.990Ft- mely részvétel esetén beleszámít a tanfolyam árába), történhet személyes befizetéssel a Raiffeisen Bank fiókjaiban, pénztári készpénzes befizetéssel (a befizetés díjmentes), vagy átutalással.

A fennmaradó összeg pedig a tanfolyam előtt 8 nappal fizetendő.

Fizetés módja: 2 részletben történik.

 • 28.990,- Ft/fő Helyfoglalási, jelentkezési díj, mely biztosítja számodra azt, hogy legyen időpontod.
 • 20.000,- Ft/fő  Fennmaradó összeg, melyet a tanfolyam kezdése előtti 8.-dik napig kérjük befizetni

Kattints a jelentkezési lapra!

Technikai részletek:

A résztvevő felnőttképzési szerződést fog kitölteni, mely egy nyomtatvány, e-mailben kell megküldeni a képzés előtt, aláírást követően megfelel beszkennelve, vagy mobilon lefotózva és visszaküldve az e-mail címünkre.

Regisztráció előtt el kell olvasni a tanfolyamról való lemondás feltételeit, melyet a képzések alján található menüpontban találsz meg..

Jelentkezésedet követően a befizetés/ helyfoglalási díj befizetéséhez/ átutalásához szükséges információt az általad megadott e-mail címre küldjük el.  Jelentkezésed akkor válik érvényessé, ha az összeget/ helyfoglalási díjat megfizetted. A teljes tanfolyami díj beérkezése után a tanfolyammal kapcsolatos tájékoztató anyagot, (elméleti és gyakorlati anyagot) megküldjük az általad megadott e-mail címre, amely tartalmazza az összes szükséges információt a további teendőkkel kapcsolatban (tanfolyammal kapcsolatos elérhetőségek, időpontja, stb.)

                                          Kérdés esetén információ: buddhastudio.hu@gmail.com vagy a 06 20/367 5055 számon.

Oktatás árlista Jelentkezési lap Üzenetküldés Jelentkezési tudnivalók Távoktatás online képzések