Folyamatosan bővülő videós tartalom- Buddha Stúdió Életmód Youtube csatorna!

buddhastudio.hu

+36203675055

buddhastudio.hu
  • Kategóriák
    • Akciók 
    • Életmód Klub főoldal 
    • Klub események 
    • Egyéni tanfolyamok 
    • Távoktatásos videós képzések 
    • Jelentkezési lap 
    • Terapeuta kereső 
  • Oktatás
  • Életmód Klub
  • Youtube csatorna
  • Kapcsolat
  • Shop
  1. Vegán táplálkozás előnyei
  1. Életmód Klub főoldal
  2. Táplálkozás
  3. Vegán táplálkozás előnyei

Vegán táplálkozás előnyei

Cikkszám:
KLUB-tapl-vegantapl
Vegán táplálkozás előnyei

A vegánokat gyakran keverik a vegetáriánusokkal. Míg a vegetáriánusok kizárják a húsokat, szárnyasokat és halakat, a vegánok ezt egy lépéssel tovább viszik, és minden állati származék fogyasztását feladják.

A vegán életmódnak több változatát különböztetik meg, attól függően, hogy ki miért dönt a vegán életmód mellett. Az egészségügyi vegán elsősorban a hangsúlyozottan létező és valós egészségügyi érvek miatt lesz vegán. A gazdasági vegán főként azért lesz vegán, mert felismeri, hogy az állattartás és az állatok kihasználására épülő gazdasági berendezkedés rendkívüli pazarló, pénzügyi szempontból egyáltalán nem éri meg és az emberi civilizáció fejlődésének egyik legnagyobb kerékkötője. Az ökológiai vegán a Föld, a természet és a környezet védelme miatt dönt úgy, hogy elhagy minden állati eredetű anyagot, mert felismerte, hogy az állattenyésztés a jelenlegi ipari méretekben teljességgel természetellenes és káros a Földre, így az egész emberiségre nézve is. Az etikai vegán az állatokkal való együttérzéstől hajtva hagy el minden állati eredetű dolgot.

Az összes alábbi táplálkozással kapcsolatos előny a friss gyümölcsben, zöldségben, gabonafélében, magvakban, hüvelyesekben és szójában gazdag vegán étrend következménye.

  1. Kevesebb telített zsírsav. A tejtermékekben és a húsokban nagy mennyiségben vannak jelen telített zsírsavak. Ha csökkentjük ennek a szervezetbe bevitt mennyiségét, azzal javíthatjuk az egészségünket, különös tekintettel a szív- és érrendszerre.
  2. Szénhidrátok. A szénhidrátok biztosítják a szervezetünk számára szükséges energiát. Ha nem rendelkezünk elegendő mennyiségű szénhidráttal, a szervezet kénytelen az izmok lebontásával energiához jutni.
  3. Az amerikai emberek 99%-a rosthiányos. A rostokban gazdag táplálkozás (és a vegán diéta általában ilyen) jobb emésztéshez vezet. A rostgazdag étrend segít a vastagbélrák elleni harcban is. (olvass többet itt: nutritionfacts.org)
  4. Magnézium. A magnézium a kalcium felszívódásában segédkező vitamin, amelynek jelentőségét gyakran alábecsülik a táplálkozástudományban. A magvak, és a sötét leveles zöldségek kiváló magnézium-forrást biztosítanak.
  5. Kálium. A kálium felelős a víz- és savegyensúlyért a szervezetben és arra serkenti a veséket, hogy szabaduljanak meg a mérgező anyagoktól. A magas kálium-tartalmú étrendek bizonyítottan csökkentik a szív- és érrendszeri problémák, valamint a daganatos betegségek kockázatát.
  6. A B-vitamin bevitele fontos az egészséges táplálkozáshoz. A folsav segíti a sejtek regenerációját, a vörös- és fehérvérsejtek képződését, valamint az aminosavak lebontását. A B12 vitamin azonban ajánlott “mindenevő”és vegán embereknek is.
  7. Antioxidánsok. Az antioxidánsok védelmet nyújtanak a sejtek károsodása ellen. Több tanulmány szerint pedig még számos rákos megbetegedés kialakulását is meg tudják előzni.
  8. C-vitamin. A C-vitamin immunerősítő hatása mellett, segít a fogíny egészségének megtartásában és a sebek gyorsabb gyógyulásában. A C-vitamin ugyancsak egy antioxidáns.
  9. E-vitamin. Ez a vitamin nagyon sok mindenben segíti a szervezetünket; jó hatással van a szívre, bőrre, szemre, agyra és még az Alzheimer-kór megelőzésében is szerepe lehet. A gabonaféléknek, magvaknak és a sötét leveles zöldségeknek magas az E-vitamin tartalma.
  10. Fitokemikáliák. A növényi eredetű ételekben jelen vannak a fitokemikáliák, amelyek segítenek a rákos megbetegedések megelőzésében és gyógyításában, erősítik a védő jellegű enzimeket és együttműködnek az antioxidánsokkal.
  11. Fehérje. Az, hogy fehérjére szüksége van a szervezetünknek, nem meglepő. De az már annál inkább, hogy a legtöbbünk fehérje-bevitele messze túl magas, ezenfelül pedig nem egészséges formában történik, pl. vörös húsok fogyasztásával.
Nem vásárolható!
  • Részletek
Részletek

További előnyök:

Kezdjük azzal, hogy segítünk a környezetnek, hogy elkerüljük a szuperbaktériumok kialakulását, a többit pedig tekintsük át az alábbiakban.

  1. Környezet. Az állattenyésztés messze a legkárosabb dolog a Fölünkre nézve!
  2. E-coli. Az E-coli baktérium, amely vezető oka a vérhasnak, az emberekbe fertőzött vöröshússal kerülhet. Kicsi gyerekek, idős emberek és csökkent immunrendszerrel élőknél a fertőzésnek nagyon komoly következményei lehetnek; súlyos betegség vagy halál is. A vegán étrenddel teljes mértékben elkerülhetjük az E. coli fertőzés kockázatát.
  3. Egy másik állati eredetű táplálék által okozott betegség, a szalmonellás ételmérgezés hasonlít az E. coli fertőzéshez. A legtöbbször az emberek szalmonellával fertőzött tojástól vagy csirkehústól kapják el azt. A vegán étrend, ebben az esetben is, segít teljesen elkerülni a kockázatot.
  4. Kergemarhakór. Ezt a gyógyíthatatlan, halállal végződő betegséget mindannyian szeretnénk elkerülni. Ennek az egyetlen módja az, ha biztosan nem eszünk kergemarhakórral fertőzött állat húsából. Míg a betegség szerencsére nem gyakori, azért időről-időre újra felüti a fejét, Európában leginkább Nagy-Britanniában szokott felbukkanni.
  5. A világ élelmezése. Évete 57 milliárd farmállatot etetünk és ölünk meg, míg közel 1 milliárd embert hagyunk éhezni. A gabonafélék felhasználása az állatok etetésére azt jelenti, hogy a harmadikvilág-beli országok lakosságának nem jut belőle elég. Azéhínséget meg lehetne állítani, ha a húsért tartott állatok etetése helyett, a gabonát inkább az embereknek adnánk. Azzal, hogy a vegán életmódot választjuk, nem veszünk többé részt ebben az ellentmondásos felállásban.
  6. Hormonok fogyasztása. Amíg olyan állatok húsát fogyasztjuk, amelyek növekedési hormonokat kaptak (bevett gyakorlat az állattenyésztésben), hogy elérjék a kívánt méretet, a kívánt idő alatt, addig ezek a hormonok a mi szervezetünkbe is bekerülnek. Ez nem
  7. Állatok. Sokan kifejezetten az állatok miatt váltanak vegán étrendre; például nem tartják elfogadhatónak a húsáért nevelt állatok életkörülményeit. Ebben a témában nagyon sok mindenről lehetne beszélni, de a lényeg, hogy vegánként nyugodtabb lehet a lelkiismeretünk az állatokkal szemben.
  8. Csak, hogy könnyedén felborítja a szervezetünk hormon-háztartását, de egyes állatoknak adott hormonokról kimutatták, hogy embereknél tumort okoznak. A tény, hogy egy másik állat anyatejét isszuk meg, rengeteg olyan anyagot juttat be a szervezetünkbe, aminek semmi keresnivalója ott.
  9. Az állattenyésztésben a hormonok mellett gyakori az állatok antibiotikumokkal való etetése, amely baktérium-rezisztencia kialakulásához vezethet. Sok, az emberi fertőzések kezelésében használt, baktériumot adnak ezeknek az állatoknak.
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • RÓLUNK
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Lemondási feltételek
Friendshop Market Kft.
  • 1063 Budapest, Szinyei Merse u 2.
  • +36203675055
  • buddhastudio.hu@gmail.com
  • facebook

  • twitter

  • pinterest

  • instagram

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
  • 1063 Budapest, Szinyei Merse u 2.
  • +36203675055
  • buddhastudio.hu@gmail.com
Feliratkozás
  • Akciók 
  • Életmód Klub főoldal 
  • Klub események 
  • Egyéni tanfolyamok 
  • Távoktatásos videós képzések 
  • Jelentkezési lap 
  • Terapeuta kereső 
  • Oktatás
  • Életmód Klub
  • Youtube csatorna
  • Kapcsolat
  • Shop
Belépés
Regisztráció
oogle
Cookie beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.